Posezonsko strokovno izpopolnjevanje ZUTS Kranj v tujini 2022

Pojdi na vsebino

Posezonsko strokovno izpopolnjevanje ZUTS Kranj v tujini 2022

ZUTS Kranj - Združenje učiteljev in trenerjev smučanja Kranj
Objavljen od ZUTS Kranj v Tekoče novice · 4 April 2022
Posezonsko strokovno izpopolnjevanje ZUTS Kranj v tujini 2022 je bilo po dveh letih suše tokrat na smučišču Passo Tonale v terminu 1.4. – 3.4.2022. Udeležilo se nas je 30 učiteljev smučanja, pet pa jih je žal v zadnjem tednu pred odhodom zbolelo.

Po dveh mesecih sušnega in jasnega obdobja, ni bila vremenska napoved nič kaj optimistična. Vseeno se je skoraj polovica udeležencev že prvi dan odločila za smučanje v spodaj deževnem, zgoraj pa sneženem in precej meglenem Kromplatzu, ki je bila vmesna postaja izleta. Sledila je pot do končnega cilja na Passo Tonale in hotela Piandineve, ki je bil sicer sredi prenove, vendar je bila tako njegova lokacija, kot tudi namestitev in hrana vrhunska. Zvečer pa se je bilo možno še pozabavati v kletnem American Baru.

Neugodno vreme s padanjem snega nas je spremljalo celotno soboto, pa tudi napoved za zadnji dan ni bila prav nič obetavna. Sledilo pa je presenečenje - zbudili smo se v sončno nedeljsko jutro z metrom novozapadlega suhega snega - popolna zimska pravljica. Vsak je to izkoristil na svoj način in presmučal celotno področje, večina se je povzpela tudi na ledenik višine 3000m in odsmučala po celcu nazaj v dolino.

Ob 14h smo imeli dogovorjen odhod in naša, sicer dolga pot domov, je z dobro družbo in polna smučarskih vtisov minila dokaj hitro. Nekaj foto utrinkov je tudi v naši galeriji.

Hvala vsem za zaupanje in korektno sodelovanje, pa se kmalu vidimo skupaj z novimi izzivi!

Pripravil: Marjan Bogataj


© 2020 * ZUTS Kranj *
LOKACIJA:
Partizanska cesta 39, 4000 Kranj

Uradne ure pisarne:
- po dogovoru preko e-pošte
KONTAKT:
info@zuts-kranj.si
Nazaj na vsebino